Tochtje naar de glasbak
Levensvragen van een moeder, Zomaar onzin

2020

Wat gaat een nieuw jaar ons brengen? Waarom hebben we eigenlijk altijd bij de jaarwisseling de behoefte om te overdenken en aan te passen? Waarom kan dat niet in april, of na de zomervakantie? Waarom maken mensen nu goede voornemens en moet alles opnieuw en anders?

Goede voornemens kan toch altijd? Ik wacht niet met meer sporten tot 1 januari, ik ben halverwege 2019 alweer meer gaan rennen. Toen mijn weegschaal een nieuw tiental aangaf, ben ik beter gaan letten op mijn eten. Mijn kinderen verjaren niet in januari en soms verander ik afspraken omdat ze ouder worden, of omdat ze naar de middelbare school gaan. Of omdat ze dingen doen, die eigenlijk niet zo’n goed idee zijn. We kunnen toch heel het jaar beter willen doen. En dan op 31 december kunnen zeggen: ik heb het goed gedaan dit jaar.

En toch doe ik ook mee. Ik overzie, beschouw, aanschouw. Ik ben een vuurwerkfan. Nee, niet alle ellende die mensen dieren laten overkomen. Of gekke stunts uithalen met alle gevolgen van dien. Maar als dan om 0:00 we elkaar en onze vrienden gelukkig nieuwjaar wensen en mensen uit de buurt dan schitterend vuurwerk af te steken om te vieren dat we er zijn, dat we mogen en kunnen feesten, dat we samen voor weer een leuk jaar willen gaan, dat we willen genieten, daar geniet ik van. Ik wil ook genieten. Van al het goeds dat we hebben. Van tijd met vrienden. Van gezonde kinderen, zelfs van pubergedrag.

Voor 2020 wens ik iedereen een jaar met geluk en liefde. Met kracht en gezondheid. Dat we met z’n allen het leven kunnen vieren. Dat ik de kracht vind om mijn pubers te leren om te gaan met het leven. Dat ik dochter #3 nog beter leer om te gaan met het leven. Dat zij ook kan genieten en de mooie dingen leert waarderen en niet alleen de beren ziet. Laten we feesten. Proost! op het leven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *