Bredase Singelloop
Gezondheid, Hardlopen

Bredase singelloop

Al jaren wil ik de Bredase singelloop mee doen. Een paar jaar geleden heeft manlief mee gedaan en sindsdien is het eerste weekend van oktober op een andere manier bezet. Dit jaar had ik me voorgenomen de zondag vrij te houden en te gaan.

Raw runners

Inmiddels ben ik een ‘raw runner’. Dit bedrijf sponsort de Bredase Singelloop en als raw runner maak je tevens kans op een gratis deelname! Maakt het nog leuker om mee te doen en tevens eens in hun producten te duiken. Vol goede moed ben ik aan het trainen gegaan, samen met mijn trainingsmaatje die inmiddels ook een raw runner is. Helaas was al lang bekend dat de Bredase Singelloop niet door zou gaan in zijn normale vorm, erg jammer maar natuurlijk wel begrijpelijk. Wel is al snel de Alternatieve Bredase Singelloop en Omstreken (ABSEO) bedacht en ook Raw runners kwamen met een alternatief. Een loop voor 100 runners die één voor één zouden starten, verdeeld over 2 shifts. Dus wij zijn blijven trainen, blijven rennen, grenzen blijven verleggen.

Een run rennen met z’n tweeën

Helaas bleken de omstandigheden toch weer te verslechteren en helaas, maar begrijpelijk werd ook deze run afgelast. Wel waren alle voorbereidingen getroffen en konden we ons startbewijs en medaille van te voren ophalen; maar dan moesten we natuurlijk wel 10K gaan rennen. We hebben ons rondje eens goed bekeken, de route een beetje verlegd, een ander start- en eindpunt gekozen, dan konden we in stijl afsluiten. Regen op de dag zelf, maar tegen de tijd dat we zo ver waren, werd het droog en begon zelfs de zon te schijnen. Zoals gevraagd, hebben we ons startnummer opgespeld, zodat we herkenbaar zouden zijn voor mederenners. Geen mensen langs de kant van de weg, geen bandjes, geen juichende toeschouwers. Wel toeterende auto’s, aanmoedigende wandelaars en tegenliggende hardlopers! Op het einde kwamen we zelfs ineens nog 3 ABSEO-renners tegen.

Onze Alternatieve Bredase Singelloop en Omstreken was dus in de omstreken en langs het water. We zijn gegaan en doordat we niet zo maar zijn gaan rennen, voelde het toch als een alternatieve loop. Op Facebook en Instagram andere renners gevolgd met hun resultaten, strijd en positieve vibes. Alles bij elkaar was het een leuke dag, een nieuwe ervaring en kregen we toch een beetje de vibes van een echte run. Reden genoeg om te blijven trainen tot we weer samen kunnen rennen.

Het gaat er niet om hoe hard je gaat, als je maar gaat

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *