Gezondheid, Hardlopen, Wat gaan we doen vandaag?

Bruggenloop

Gisteren was ik een stuk aan het hardlopen met mijn hardloopmaatje. Hoewel het best hard waaide, waren we lekker ontspannen aan het lopen. Zegt ze ineens: ‘Eigenlijk wil ik het lopen een beetje gaan uitbreiden, doelen stellen en wat verder gaan.’ Oké. Oké? Oké!

Ja tuurlijk, ik doe wel met je mee hoor.

Zo’n idee moet even landen bij mij. Sinds kort lopen we regelmatig een kilometer of 8 à 9. We waren natuurlijk aan het trainen voor 10K voor de Bredase Singelloop. Dus we gaan al sinds een tijdje verder. Daarnaast gaan we echt een heel stuk sneller dan een half jaar geleden. Maar nu wil ze dus nog verder. Nog harder laten we dan maar even varen hoor! Oké, we gaan nog verder.

Doelen stellen, dat kan ik wel. Een run om voor te trainen, dat kan ik. Dan doe ik het ergens voor.

Een jaar geleden heb ik de DSW Bruggenloop in Rotterdam gelopen. Kijk, dat is een goed doel. Even mijn oude gegevens erbij gepakt, zondag 8 december 2019, 15K met 5’53”. Daar hebben we ons doel, die tijd kunnen we verbeteren. De bruggenloop in Rotterdam gaat dit jaar wellicht niet door, maar dat wil niet zeggen dat we geen bruggenloop kunnen doen. Ik woon tenslotte op een eiland, dus bruggen genoeg. In Rotterdam hebben we de Erasmusbrug en Van Brienenoordbrug gelopen, de andere bruggen zijn een beetje langs me heen gegaan, ik denk dat dat ook wat kleinere waren…. Of was ik zo geconcentreerd dat ik het niet eens in de gaten had. Hier in de buurt hebben we een paar lekkere jongens. Ik kan er zeker 5, zo niet 6 in de route opnemen. De grootste uitdaging wordt de route. We lopen een aantal standaard rondjes en om 15K met meerdere bruggen te halen, moeten we deze routes gaan combineren. Dat wordt wel een mindset verandering, want als je je vaste einde nadert en je moet dan nog 6K…. Maar dat gaat wel goed komen.

Wie doet er mee met onze Bruggenloop?

Wij hebben een doel, wij gaan trainen voor de Bruggenloop. Mijn eerste routeopzet heb ik al gemaakt, ik denk hem nog een beetje aan te passen. Wie loopt er mee, wie durft de uitdaging aan? Wij zeiden eerst 6 december te gaan, een jaar na vorig jaar, ik zag dat de Bruggenloop in Rotterdam op 13 december 2020 gepland staat. Dus één van die zondagen wordt het. Wie bestudeert de route (vraag hem even) en doet mee? Of wie maakt zijn eigen route (met een aantal bruggen)? Welke fanatieke renner durft het aan, 15K met 6 bruggen? Ieder voor zich, maar leuk om elkaar te motiveren, vooraf en achteraf!

Hoop niet op dat het makkelijker wordt, maar maak jezelf beter!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *