Levensvragen van een moeder, Wat gaan we doen vandaag?

Cake bakken

Taart, cake, zelfs koekjes. Ik vind bakken leuk. Ik kan het niet zo goed, ik heb niet zo veel geduld. Maar ik vind het wel leuk en dus doe ik het af en toe. Als #heelhollandbakt dan weer begonnen is, dan krijg ik weer extra veel zin. Helaas heb ik momenteel alleen niet zo heel veel tijd.

Appeltaart

Afgelopen weekend had ik heel veel zin om zelf appeltaart te bakken. Lekker… soms kan ik eerst een uur in mijn bakboek snuffelen om een recept te kiezen. Daarnaast heb ik een vreselijk lekker recept voor appelcake met kruimellaag. Kun je trouwens ook vervangen door peer. Maar voor peer heb ik ook weer een ander heel erg lekker recept, met of zonder gele room. Idee├źn en trek zat, niet zo veel tijd dus. Want tijd kost het, eerst de juiste ingredi├źnten in huis halen, dan alles op het gemak voorbereiden en erna gemiddeld een uur in de oven. Helaas voor de taart, waren we dit weekend niet lang genoeg aaneen gesloten thuis. Maar niet getreurd, af en toe pak ik dan gewoon een mix. Dit keer ‘Oud Hollandse Appelkaneelcake’ van Koopmans. Thuis gekomen, meteen een appel geschild, alles bij elkaar in de mixer, volgens gebruiksaanwijzing natuurlijk en tijdens het eten stond er een heerlijke cake te bakken!

Oud Hollandse appelkaneelcake

Jammie, ik hou er echt van, appel in mijn cake. Deze cake klonk ook gewoon goed. De gebruiksaanwijzing was duidelijk, heerlijk van die lijstjes op het pak wat je zelf nog moet toevoegen. Een kind kan een cake bakken. Een zakje kaneelsuiker erbij die er doorheen moest, appeltje in stukjes en mengen maar! Ik heb hem in mijn air fryer gebakken. Die gebruik ik eigenlijk te weinig, dus dat wilde ik wel eens proberen. Een roostertje erop gelegd, want ik meen me te herinneren dat de vorige cake zo erg omhoog kwam dat hij tegen het verwarmingselement kwam. Met alle rook en gevolgen van dien. 60 tot 75 minuten bakken, dus na een uur de eerste controle. Hij was meteen goed. Ideaal. Zelf vind ik het, het leukst om het echt zelf te doen. Zelf een recept te kiezen en tot een mooi resultaat te komen. Helaas wil dat resultaat weleens tegenvallen en gelukkig is de keus in de supermarkt tegenwoordig ontzettend groot. Veel meer dan cake en grootmoederscake. Dus bij deze ben ik voorstander. Voor zo af en toe, koop ik een mix. En die andere keren, maak ik appelcake met kruimellaag, of perencake met gele room….

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *