Levensvragen van een moeder, Zomaar onzin

Club van ontaarde moeders

Kennen jullie de Facebookpagina van de club van ontaarde moeders? Ze zitten trouwens ook op intagram. Wat ik waardeer aan deze site, is dat het eigenlijk de gewone moeder dingen zijn. Foto’s van kinderen die heel de woonkamer onder gekliederd hebben met… Of kinderen die rozijnen eten van de grond. Zo kwam ik ooit, vroeger toen mijn kinderen nog peuters waren, een keer beneden. En het was stil. Doodstil. Alle moeders die dit lezen, weten al dat er iets niet klopt. Op het moment dat je kleine kinderen in huis hebt en het zo stil is, dan doen ze iets dat niet de bedoeling is. Maar ik kwam dus beneden, mijn alarmbellen begonnen te rinkelen en ik keek snel om de hoek in de keuken. Daar zaten ze. Op de grond, handjes nat te likken om vervolgens de cacao van de vloer te deppen met die natte hand en hem dan weer af te likken. Ja, het kan ons allemaal gebeuren.

Ontaarde moeder

Wanneer ben je, met een knipoog zoals deze pagina bedoeld is, een ontaarde moeder? Volgens mij gewoon als je even niet oplet en je kind dan iets doet wat niet heel handig is. Of als je je kind even op een zijspoor plaats om even iets voor jezelf te kunnen doen. Zo heb ik dochter #2 als heel klein kind om 5 uur ’s ochtends voor baby tv gezet in d’r wipstoel en ben ik op de bank gaan slapen. Dochter #2 had er nogal een handje van om een keer of 3 tot 5 wakker te zijn ’s nachts. Gewoon wakker, aandacht willen. De laatste keer was dan rond een uur of 5:00 tot ongeveer 6:00. Dan ging ze weer vredig slapen. Maar ja, het ging om dochter #2, #1 was er dus ook al en die werd dan om 6:30 wakker. Dus moeders kon doorrrrr. En dat houd je niet vol, geloof me. Dus na een aantal nachten op rij, mocht ze lekker tv kijken. Soms heb je het even nodig.

Ontaard ik nu nog steeds?

Volgens mij ontaard ik niet heel vaak. Scheelt dat de kinderen al groter zijn en dus geen cacao meer van de grond likken als het valt. Nu roepen ze de hond. Soms kies ik wel even voor mezelf. Als manlief dagen voor zijn werk weg is, dan wil ik af en toe wel eens met andere moeders afspreken en een lading kaas naar binnen werken. Kaasfondue, toastjes, als het maar kaas is. En dan moeten ze gewoon heel vroeg naar bed. Mogen ze nog wel even lezen hoor, ze hoeven niet om 19:00 te gaan slapen, maar ze moeten wel boven blijven. Valt mee toch? Soms is het gewoon fijn om even voor jezelf te kiezen. Op wat voor momenten kies jij voor jezelf? Wanneer plaats jij je kind op een zijspoor? Ben jij wel eens een echt ontaarde moeder geweest??

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *