Opvoeden, Wat eten we vandaag?

Culinair

Dochter #3 houdt van koken, bakken, frutselen in de keuken. En van eten, snoepen en voorproeven. Al die tijd thuis, was dus de ideale tijd om zich uit te leven en, eerlijk gezegd, om dicht te groeien.

Culinaire groei

Het leukste vindt dochter #3 bakken. Taart, cake, koekjes… we houden er denk ik allemaal wel van. Voor haar verjaardag heeft ze bakboeken gekregen en er zitten genoeg plakkertjes in om nog tot de kerst vooruit te kunnen… en langer. Ze wordt ook steeds beter in het proces zelf, ze leert alles van te voren klaar te zetten, alles netjes af te wegen en tussendoor op te ruimen. Door netjes en georganiseerd te werken, krijgt ze rust in het proces. Ze kijkt van te voren niet of het een ingewikkeld proces is, als ze wil vandaag dit wilt maken, dan doet ze dat ook. Ze stonden er ineens mergpijpen op de planning.

Van begin tot eind

Afwisseling

Elke dag (zoet) bakken is voor ons gezin niet heel verstandig. Gelukkig zijn mijn collega’s ook altijd blij, dus neem ik steeds vaker iets mee voor blijde koffie. Daarnaast heeft dochter #3 ook al eens zachte witte broodjes gebakken wat een groot succes was en bruine, maar die kunnen nog verbetering gebruiken. Met minder grote regelmaat, maakt ze het avondeten. Het liefst een drie gangen menu. De zomerse keuken afwisseling is een kan met heerlijk fris fruit water, verschillende varianten ijskoffie of een met liefde ingeschonken glas cola met ijs. We drinken wel door.

Culinaire afleiding

Dochter #3 heeft weinig zaken die haar echt bezig houden. Voor andere ouders zal het vast herkenbaar zijn, dat de tablet soms een verademing is, omdat ze dan eindelijk eens een uur stil is en iets voor zichzelf doet. Lezen, puzzelen, knutselen, al die crea hobby’s, dat doet ze soms. Ineens is ze een dag bezig met iets en dan is het weer klaar. Maar koken dat blijft. In koken en bakken, zorgen voor; en dan het liefst culinair, dat is haar passie. Daarin kan ze haar ei kwijt en vindt ze rust. Als het goed gaat. Ze leert in vele opzichten, ze probeert en ze zet iets neer waar ze trots op is. Wij genieten van de zoektocht naar een recept, van het gerommel in de keuken, van het glas dat met stralende trots wordt gepresenteerd, van het netjes vertellen wat ze serveert. Een passie die nog even mag duren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *