Levensvragen van een moeder, Zomaar onzin

De kwelling van cadeautjes

Sinds een paar jaar probeer ik kaarten en cadeautjes persoonlijk te maken. Ik ben beroerd slecht in kaartjes sturen, maar als ik dan op tijd eraan denk een kaartje te kopen, dan wil ik ook echt alleen die kaart die klopt. Klopt bij de persoon en de situatie, net dat extra tintje heeft dat hem passend maakt. Zo ook bij cadeautjes. Het liefst geef ik iets dat iemand echt leuk vindt. Niet weer een lekker douchespulletje of bonbonnetje. Ja zus, jij kreeg van de zomer wel bonbons, maar dat waren dan weer speciale. Dus wel met zorg en reden uitgezocht.

De kwelling van kiezen

Dat persoonlijke tintje maakt het kopen van cadeautjes wel steeds moeilijker. Het lukt ook echt niet altijd, dus ik kom wel eens aan met een plant of doos bonbons. Het lukt wel steeds vaker om wel iets passends te vinden. Wel een pré, is dat ik er op tijd aan begin. Op tijd gaan nadenken en de tijd hebben om af te wegen en te bestellen. Als het kan, koop ik het lokaal, maar soms is bestellen makkelijker in het geval van persoonlijk passend. Had ik het laatst nog over schermtijd, als ik online aan het zoeken ben, klik ik zo wat uurtjes weg. Vergelijken, aanpassen, bestellen, nog even afwachten en opnieuw het proces aflopen. Lang leve dan ook de verlanglijstjes, dan kies je iets wat iemand graag wilt hebben. Anders vraagt hij het niet, toch? Maar anders, dan gaan we zoeken. Zoeken en hopelijk vinden.

Cadeautjes bewerken

Wat tegenwoordig wel heel makkelijk is, is het laten bewerken van cadeautjes. Overal kan tegenwoordig een naam of persoonlijke boodschap in of op. Foto’s worden overal op gedrukt of in bewerkt, je kan het zo gek niet verzinnen. Kraamcadeautjes helemaal op en top, je kan slingers laten haken met een eigen kleurcode of een speenketting naar eigen inzicht. Zelf heb ik voor vaders een keer een wijnglas laten graveren en met de laatste verjaardag een houten snijplank laten maken met persoonlijk tintje. Ik moet zeggen dat de service van giftaway.nl super netjes was. Ik had een eigen ontwerp gemaakt en daar was iets mis in gegaan. Ze heeft toen een mailtje gestuurd wat in mijn spam terecht kwam. Nog een dag later heeft ze gebeld. In de mailwisseling die volgde kon ik precies aangeven wat mijn wensen waren en reageerde ze heel snel. Dat vind ik heel netjes en prettig. Zeker omdat ik al laat was met bestellen. Ook heb ik wel eens een mooie foto op hout besteld via de fotofabriek. Is weer eens wat anders dan in de fotolijst. Waarom ga ik deze kwelling toch iedere keer weer aan? Omdat ik het zelf ook leuk als ik een cadeautje krijg dat met zorg is uitgezocht. Dat iemand iets geeft met een gedachte, met een reden. Een persoonlijk cadeau, het geeft en krijgt leuker.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *