Levensvragen van een moeder, Zomaar onzin

De perfecte handcrème

Altijd heb ik droge handen in de winter. Dus zou ik crème moeten smeren. Maar ik houd helemaal niet van crème op mijn handen. Als ik mijn benen insmeer, was ik daarna mijn handen. Dat is best lastig, als de huid het wel heel fijn vindt. Dus op zoek naar de perfecte handcrème.

Handcrème eisen

Mijn handcrème moet aan flink wat eisen voldoen. Goed hydraterend en vet, want mijn huid heeft echt een flinke dosis verzorging nodig. Daarnaast moet hij onmiddellijk en wel direct intrekken, want ik kan niet tegen een laagje op mijn handen. Geen vocht en geen vetlaagje. ook houd ik niet van te sterk geparfumeerd. Want dan blijf ik heel de tijd ruiken dat er iets op mijn handen zit. Een lekker geurtje mag, maar wel met mate. ’s Avonds met naar bed gaan, smeer ik nog wel vaseline cetomacrogol; ooit door de huisarts geadviseerd. Maar dat vind ik overdag echt niet fijn.

Dove of Rituals

Een aantal jaar had ik een echt fijne crème van Dove. Alleen hebben ze er iets mee gedaan en nu is hij niet zo fijn meer. Hij was lekker dun uit te smeren en trok goed in, maar er zit een nieuw luchtje aan. Nu heb ik een andere van Dove; namelijk Derma Spa cashmere comfort. De eerste keer dat ik hem gebruikte, was ik echt niet blij. Was waarschijnlijk een kwestie van wennen. Hij smeert wel lekker dun, maar ik vind hem niet verzorgend genoeg. De parfumlucht was de eerste keer redelijk sterk, was dat omdat ik de tube nieuw open deed? Of ben ik eraan gewend, want de tweede keer was (of leek) het toch minder. Maar hij heeft nog niet de nominatie voor perfecte handcrème. Laatst heb ik een handcrème van Rituals geprobeerd. Mijn eerste reactie was niet al te positief. Redelijk sterk, maar wel lekker geparfumeerd. En hoewel ik dit merk graag gebruik voor de rest van mijn lijf, vind ik zo’n sterke geur aan mijn handen niet fijn. Wel trok hij heel snel in en voelde mijn handen erna heel prettig. Dus wat dat betreft scoorde hij wel. Ik ben er nog niet, ik zoek nog even verder. Mochten jullie advies hebben, dan hoor ik het graag.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Linda zegt:

  Vaseline intensive care! Ideaal! Hier ook zulke droge handen dat ze rood worden en de huid open barst. Lang gezocht maar deze crème is hier favoriet! Wil hem wel een keertje meenemen dat je eens kan proberen?

  1. Lilian zegt:

   Ja graag!! Vaseline ruikt meestal niet zo sterk.

   1. Linda zegt:

    Stop hem in mn tas! Geef maar een gil als je mij ziet op school!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *