Zo, wel heftig hoor die eerste week. Zelf ook veel gewerkt, waardoor ik me ineens ging afvragen hoe ik twee weken geleden heb kunnen schrijven over: dingen die ik doe als ik tijd voor mezelf heb 😉 Tussen opstaan en naar bed gaan, vul ik mijn dagen momenteel met werk en gezins/huishoudelijke zaken. Gelukkig heb ik een hele leuke baan, dus dat is helemaal niet erg. In de momenten dat we met z’n allen gewoon thuis zijn, proberen we even extra tijd aan de kinderen te besteden. Gewoon even samen kletsen, samen knuffelen. Vertellen over school, over al die nieuwe ervaringen.

Samen zitten

Soms moet je even door. Leuk, zoveel huisdieren, maar er moet wel voor gezorgd worden. Dus ook na een dag school, een paar uurtjes oma en het eten, moet de slang eten, of de muizenbak verschoond. Of je eigen tas uitgeruimd, of je gymtas voor morgen klaar gelegd. Als je dan moe bent, is dat best een klus. Dus bij ons geldt, taken verdelen en dan samen rusten. Bespreken wie welke klus op zich neemt, pyjama aan en dan even samen op de bank een kop thee. Lekker knuffelen. Even niks. Van zoveel rennen, zelf en om je heen, wordt dochter #3 niet rustiger. We merken dat het hoofdje weer flink aan het rondtollen is. Ze gaat dan praten, oneindig praten. Alles waar ze over nadenkt, wordt over gepraat.

Thee

Sinds kort hebben we slaapthee. Zo noemen we het, officieel heet het Sleepytime. Thee met ingrediënten die ontspannen. Moet ze wel weer van plassen, zodra ze in bed ligt. Maar volgens mij werkt het wel. Volgens mij krijgen we die gedachtestroom op pauze. Het lijkt me namelijk zo vermoeiend. Als wij al zo moe worden van haar (geklets), dan moet ze er toch zelf ook heel moe van worden? Tot voor kort was ze inderdaad ook echt moe, ging ze naar bed en sliep ze meteen. Voor een spannende dag, wilde ze af en toe wel eens roepen met een vraag, maar meestal sliep ze meteen. Het laatste half jaar niet meer. Steeds vaker komen er vragen, steeds vaker komt ze er nog even uit. Heb ik een hekel aan. Voor bedtijd mag ze alles vragen, zeggen, regelen, maar na bedtijd is mijn tijd. Dan zijn ze stil en slapen ze en kan ik even grote mensen dingen doen. Wat er nu tijdelijk op neer komt dat ik was zit te vouwen en te moe ben van een drukke dag om überhaupt nog actief te zijn, maar dat is bijzaak. Dus nu proberen we dit. Kopje thee voor bedtijd, slaapthee in geval van spanningen. Kopje thee, even samen zitten was al een regelmatig terugkerend fenomeen, vind ik zelf ook echt heel fijn. Want die was die kan wel wachten en de kinderen niet.

 

 


signature
Volg hier voor meer leuke info