Opvoeden, Prikkels

Flow

We zitten in een flow. Best snel eigenlijk, dat had ik niet verwacht. Ondanks dat ik de eerste schoolweken echt heel veel heb gewerkt en de kinderen dus heel vaak of naar oma gingen, of even zelf naar huis tot vaders thuis was, of af en toe naar een buurvrouw/vriendin, zitten we nu al in een flow. Ook veel lof naar vaders, die echt veel heeft opgevangen. Gelukkig was hij voor zijn werk niet al te ver weg zat en dus regelmatig op tijd thuis.

Plannen en herhalen

Op de kalender stond per week de oppasplanning. Netjes bijwerken iedere keer. Het pictobord is een beetje in verval, sinds ik een familieplanner heb, maar ook op het pictobord staan de weekplanning, de oppas en vreemde activiteiten genoemd. Elke dag bij het ontbijt bespreken we de dag. Wie wat waar tussen de middag en na school. Vlak voor vertrek of onderweg herhaalden we nog een keer de planning. En zo ging het dus best wel heel goed. Ze wisten waar ze aan toe waren! Ook konden ze gewoon thuis avond eten en gewoon op tijd naar sport indien nodig. Dat ritme konden we gelukkig vast houden. Tot gisteren hadden we in het weekend niks bijzonders staan. Proberen zo gewoon mogelijk, geen verplichtingen, geen dingen om over na te denken. En dat heeft dus echt zijn vruchten af geworpen.

Bommetjes

Ja tuurlijk zijn er wat bommetjes ontploft. Af en toe ging het mis. Maar zelfs dat was binnen proporties en mogen eigenlijk geen bommetjes heten. As je strak aan een ritme vast houdt, al is het een tijdelijk ritme, dan is het lastig als iemand ineens iets wilt veranderen. Of ineens met een voorstel komt, dat niet binnen jouw denkbeeld past. Dat zijn de ‘normale’ muurtjes waar we tegen aan lopen. Ook de oudste is wat meer muren tegen gekomen, omdat die middelbare toch echt wel anders is. Die heeft voor meer ophef gezorgd de afgelopen weken dan de afgelopen jaren! En dan natuurlijk dochter #2. Die is in stille opstand gekomen, door lekker niks te doen. Maar we hebben het in de gaten en we spelen er inmiddels op in. Dus ze draait al bij. Op die manier komen we dus in een rustiger vaarwater. Voor nu. Ik probeer bij nu te blijven. Want we gaan inmiddels richting herfstvakantie, Halloween, en voor je het weet is het einde van het jaar met alle bijzondere dagen alweer in zicht. Maar nu gaat het goed. En dat durf ik te zeggen en daar ben ik blij om. Het gaat nu goed. Voor alle andere moeders in dezelfde situaties. Probeer die dagen ook te zien, ze zijn zo belangrijk. De dagen, misschien zelfs weken, dat het gewoon goed gaat. Kun je even opladen voor wat komen gaat. Oefenen in kleine situaties. Dan blijft het misschien wel goed gaan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *