Blog, Levensvragen van een moeder, Zomaar onzin

Foto’s

Enkele jaren geleden heb ik van mijn schoonmoeder drie fantastische schilderijen gekregen van onze kinderen. Ze had pasfoto’s met een computerprogramma bewerkt en aan de hand daarvan schilderijen gemaakt. Ze heeft er weken over gedaan, in zwart/wit en bruintinten. Iedereen mocht ze al zien, behalve ik, want ik kreeg ze met mijn verjaardag. Ik mocht kleur kiezen, de andere hield ze zelf. Aangezien wij veel bruin hebben, heb ik de bruine variant gekozen. En wat ben ik er blij mee. Al jaren. Nog elke dag ben ik blij als ik ernaar kijk. En vind ik het ook totaal niet nodig om een andere foto van mijn kinderen aan de muur te hangen.

Fotofabriek

Foto’s vind ik een moeilijk ding. Een echte fotograaf haal je er zo uit, de een heeft nu eenmaal meer inzicht of opleiding en verstand van foto’s maken en bewerken dan de ander. Maar met apps als Instagram kan iedere amateur, zo ook ik, een foto best leuk bewerken. Je kan er zo veel aan veranderen dat alle minpunten wegvallen en daar waar het om gaat een beetje bijkleuren. Kun je van de meest ellendige foto’s nog net doen of je een goede foto hebt gemaakt. Vaders doet trouwens een poging om te leren fotograferen. Vorig jaar een camera gekocht en dat bleek toch lastiger dan gedacht. Hij heeft er al meerdere sessies met de kinderen en hond op zitten. Vogels die net weg vliegen, bevers die onder water duiken, kinderen die de ogen dichtknijpen. Kan zelfs Instagram niet veel van maken! Een tijdje geleden werd ik gewezen op fotofabriek. Ik heb al eerder zulke dingen voorbij zien komen op onder andere Facebook, maar me er nooit echt mee bezig gehouden. Zoals ik al zei: ik heb prachtstukken aan de muur hangen. Bovendien moet je dan een echt goede foto kiezen. Ik hang niet de eerste de beste foto aan de muur, want meestal is de eerste niet de beste.

Tijd voor iets nieuws

Maar het wordt wel tijd voor iets nieuws. Sinds enige tijd hebben we een lege wand, waar na een kleine verbouwing nog niks nieuws is opgehangen. Dus ben ik toch eens op de site fotofabriek gaan snuffelen. Mega geinig, het is gewoon een soort Instagram, maar dan kan je je foto ook nog eens bestellen. Kleur beetje aanpassen, filter eroverheen, beetje tekst erbij voor de liefhebber (mijn kinderen behoeven geen uitleg dus voor ons geen tekst). De mogelijkheden zijn bijna niet te overzien. Ik kan gewoon de eerste de beste foto pakken waar ze alle drie hun ogen open hebben en aan de slag. Eerst ben ik gaan rommelen op  https://www.fotofabriek.nl/producten/wanddecoratie/foto-op-hout/foto-op-hout/ . Ik heb dus echt zo maar een foto gekozen en ben de mogelijkheden eens gaan proberen. Later heb ik samen met vaders een toch wel fraai kiekje van de kinderen gekozen en hebben we samen de leukste filter gekozen.

Plekje aan de muur

Eigenlijk wilde ik graag een foto op vurenhout, maar de foto die ik gekozen heb, kwam mooier uit op berkenhout. Blijkt dat foto en houtsoort wel moeten matchen. Handig bestelproces verder. Je kiest een foto, bewerkt hem naar eigen inzien, kiest een maat. En bestellen maar. Ik kreeg een link met een voorbeeld. Geinig. Een grote kale muur met een bank ervoor. En een kleine foto, want ik had een kleine maat. Niet boven de bank hangen dus… De foto kwam de dag erna al binnen, keurig verpakt. Nu het beste plekje aan de wand vinden. Kunnen wij weer een paar jaar genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *