Netjes toch?!
Gezondheid, Hardlopen, Wat gaan we doen vandaag?

Hard lopen

Ik loop hard, maar dat wisten jullie misschien al wel. Hoewel ik mezelf niet fanatiek vind en ik er ook niet heel veel lol aan beleef, haal ik er wel mijn voldoening uit. Ik vind het gewoon leuk om sneller of verder te gaan dan de vorige keer. Tenminste, als ik thuis zit uit te hijgen, dan vind ik dat leuk.

Hard lopen doe ik de hele week

Afgelopen tijd heb ik te veel gerend om te kunnen hardlopen. Iets meer gewerkt dan normaal, bijna elke avond een vergadering of overleg. Helpen op de sportclub van de kinderen en zo maar een avondje even weg. Maar de meeste moeders zullen het wel herkennen. Werken tot 17:00 en dan snel naar huis om het eten in orde te maken, snel de was op te hangen, vooral niet vergeten te vragen hoe ieders dag was en dan door naar het overleg. Dan naar bed met een lijstje in je hoofd wat je morgen niet moet vergeten voor je weer naar je werk bent. Rennen, vliegen, haasten en dan de tijd niet nemen om gewoon hard te lopen. En eigenlijk moet je dat wel inplannen, even dat moment voor jezelf.

The faster you run, the sooner you’re done

Hardlopen doe ik twee keer in de week

Gemiddeld. Soms een keer extra en soms een keer minder. Ik baal er wel van dat ik deze week maar 1 keer ben gegaan, dus misschien (als de zaterdagavond niet te zwaar en te laat wordt en die kans is wel degelijk aanwezig) ga ik zondag nog wel een keer. Ja, ik zei net zelf, je moet het jezelf gunnen en er tijd voor inplannen, maar dat geldt natuurlijk ook voor gezellige avondjes met vrienden. In de vakantie ben ik alleen gegaan en was het heel heet, dus heb ik het even beperkt naar 5K. Dus het valt me helemaal niet tegen dat ik vandaag 10,9K gelopen heb en dat met een tijd van 5’50”. Als ik dat zie, ben ik gewoon super blij en plan ik meteen een volgende run. Dat euforische gevoel zal wel te maken hebben met de hormonen en stoffen die dan door mijn lijf gieren, want tegen de tijd van de volgende run ben ik vaak toch iets minder enthousiast. Maar goed, ik begin aan mezelf te merken dat ik wel steeds vaker wel ga en geen excuses zoek.

Hardlopen een must of een hobby

Het is bij mij echt begonnen als een must. Durf ik inmiddels toe te geven dat het een hobby begint te worden? Als ik me fit en slank (genoeg) voel zonder hard te lopen, zou ik er waarschijnlijk direct mee stoppen. Tijdens het lopen ben ik echt niet heel erg blij. Zeker op het einde verplicht en motiveer ik mezelf naar elke straathoek. En toch begint het wel steeds beter te voelen. Tijdens en na het lopen. En eerlijk is eerlijk, mijn lijf voelt beter. Ik voel me fitter, gezonder en sterker.

Het hardloopgroepje waar ik normaal mee ren, ligt tijdelijk stil. Begrijpelijk. Omdat iedereen welkom is in deze groep, van beginnend naar beoefend, van strompelend tot fanatiek, heb ik ooit een passende spreuk gezocht voor de groepsapp en die wil ik jullie graag mee geven:

You don’t have to go fast…you just have to go

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *