Levensvragen van een moeder, Wat gaan we doen vandaag?

Hardlopen

Hard lopen, dat doen de meeste moeders de hele dag, zo lijkt het wel. Maar tussen dat geren voor man, kinderen en huishouden door, ren ik nu ook voor mezelf. Paar jaar geleden mee begonnen. Kaartjes gewonnen voor de Leontien lady’s run, want ja ik moet een doel hebben.

Samen, nooit alleen

Ik ren samen. Samen met een vriendin, samen met mijn man of samen met een hardloopclubje. Alleen ga ik niet. Dankzij mijn eerste hardloopmaatje heb ik me aangesloten bij een hardloopclubje. Hier in de buurt op maandagavond, contributie: een jaarlijks etentje. Zo leuk, iedereen is welkom. Elk niveau, man en vrouw, we doen het samen. Onze aanvoerder heeft genoeg schema’s en trucjes om iedereen op eigen niveau te laten trainen. De snelleren lopen wat meer en komen weer terug, zodat we geregeld als groep vertrekken en verzamelen. Deze open houding zorgt voor een gevarieerd gezelschap, maar alleen wat betreft tempo/conditie. Want inzet en doorzettingsvermogen is gelijk. We komen altijd allemaal, we doen allemaal ons best, we hebben allemaal een goed gevoel en we protesteerden allemaal toen de aanvoerder ineens met het idee kwam om te gaan opdrukken.

Regelmaat

Dankzij dit groepje vriendschap gesloten met supervriendin. Supervriendin woont hier om de hoek en liep ook hard. Voorgesteld om eens te komen meetrainen. En sindsdien lopen we iedere week 2 tot 3 keer. Een jaar lang keigoed getraind, door de week trainingen van 5 km, steeds iets sneller. In het weekend af en toe wat meer. Helaas zijn we stil gevallen. Zij te druk, ik te druk, wat een slecht excuus. We hebben het weer opgepakt, we zijn weer begonnen, de start is gemaakt. Valt dan wel vies tegen. We lopen te klagen, maar we slepen elkaar erdoorheen. Zo fijn als je dip niet tegelijk valt. En zo hebben we afgelopen twee weken om de dag gelopen. Elke keer liepen we te kreunen en te klagen. Na de eerste keer zijn we niet meer gestopt tussendoor. En elke keer toch ietsjes beter. Nu weer volhouden.

Schoenen

Misschien wel een goed teken, mijn schoenen beginnen te slijten. Maar ze zitten zo lekker. Het merk dat draag, pearl izumi, is helaas niet goed verkrijgbaar in Nederland. Dus dat wordt een weekend Valkenburg, waar het enige verkooppunt zit. Of misschien toch een ander merk. Iemand nog suggesties? Ren ik intussen nog een paar rondjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *