Foto van Facebook
Levensvragen van een moeder, Wat gaan we doen vandaag?

Herfstvakantie

Het is herfstvakantie. Wat zijn we eraan toe zeg. In ieder geval ik wel en ik heb fijn een week vrij kunnen nemen. Herfstvakantie is altijd al een beetje thuis zitten, na de zomer weer naar binnen. Graag had ik wat dingen willen gaan doen, maar deze herfstvakantie blijven we lekker thuis in onze bubbel. Genoeg thuis te doen deze herfstvakantie.

Opruimen en uitzoeken

Ik ben heel goed in wegstoppen. Letterlijk. Vuilniszak open, winterkleren erin, achter het schot en uit het zicht. Mijn grootste weektaak wordt dus alle kleren overal vandaan toveren en uitzoeken, passen en opruimen of wegdoen. De kinderkleren, maar ook mijn eigen kasten ga ik onder handen nemen. Hopelijk komt mijn fantastische vriendin helpen, want die kan dat goed. Daarnaast ben ik best wel een beetje afgevallen en ga ik alles weg doen wat te groot is. En als we dan al die kleren hebben gesorteerd, dan doen we de rest van de rotzooi in de ‘kinderkamers’ nog even. Dat wordt gelukkig steeds minder, maar op de een of andere manier staat die vloer altijd helemaal vol. Ruimen, uitzoeken, sorteren, weggooien. Schoon de herfst in, zoiets.

Bakken en braden

Elke dag een uurtje of twee ruimen. Dan blijft het overzichtelijk. En dan iets leuks. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan, dingen te bakken. Of hoe de andere technieken ook heten, want likeur hoef je niet te bakken. Van het weekend zijn dochter #3 en ik al lekker bezig geweest. Een cake met verse appelmoes, pulled pork en verse vla. Op de lijst staan gevuld speculaas, kerstlikeur, kwetzenbrood en dat wat we nog meer tegen gaan komen. Eens kijken of we wat verantwoorde recepten kunnen vinden. Daarnaast ook gewoon wat lekkere dingen die tijd kosten, topfenpalatschinken en buchteln… recepten uit Oostenrijk, die ik van huis uit mee heb gekregen en die mijn kinderen gelukkig lekker vinden.

Film kijken en tuin opruimen

Lang leve Netflix en al die andere streamingsdiensten. Want dat thuis zitten, gaat toch wel een beetje vervelen. Heerlijk om dan af en toe een film aan te zetten en ik zag dat inmiddels ook Aquaman op Netflix staat. Gaat helemaal goed komen, ik kijk graag films, dus er is genoeg keus. Dus kom maar op regen. Mocht het nou toch droog blijven (en eigenlijk iets lekkerder dan nu) dan gaat mijn voortuin op de schop. Grootste plannen heb ik voor mijn groene natuurtuin. Maar dan moet hij eerst leeg, alle grote planten eruit.

Al met al, genoeg dingen te doen om deze week door te komen. Ik vermaak me wel in mijn bubbel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *