Levensvragen van een moeder, Wat eten we vandaag?

Homemade KFC

Vandaag eten we homemade KFC. Lekker en vast ook wel gezond. We maken het onszelf wel makkelijk, want we gaan dit keer voor een kant-en-klaarmix voor de kip. Mocht je het nu echt helemaal zelf willen doen, dan biedt Google meer dan genoeg opties. Voor ons dit keer een mix uit de toko.

Kip, maiskolven en koolsla

Eigenlijk kwamen we er bij toeval op, om dit te eten. Onderweg naar de toko voor curry, liepen we over de markt en zagen we ma├»skolven. I like it… De nieuwe toko viel helaas een beetje tegen en had dus niet wat we zochten. Maar mijn oog viel op de KFCmix, original en hot&spicy. Met de mais in mijn achterhoofd, was de beslissing snel genomen! Mix meegenomen -beide varianten-, want we eten hier graag gevarieerd; oftewel allemaal anders. Verse kip gekocht, ma├»skolven, spitskool en een wortel. Ik zeg, gezond genoeg. Inmiddels heeft vaders, hoofdkok hier in huis, de koolsla al bereid. Kan hij lekker op smaak komen. De kip laten marineren en door de bloem gehaald. Achteraf gezien hadden we die marinade toch wel zelf kunnen maken. Maar goed, je moet af en toe wat proberen. Mais gekookt, kip gefrituurd en eten maar!

Makkelijk en lekker

Dat was een lekkere maaltijd. Zeker niet zo vet en veel warmer dan bij KFC. Smaak was toch wel duidelijk anders, dus het was eigenlijk G’Town Fried Chicken. Dochter #2 was enigszins verbaasd dat het zo veel warmer was dan bij KFC… De koolsla ging erin als zoete koek, nu was hij naar mijn smaak ook redelijk zoet, dus dat heeft vast eraan bij gedragen. Maar goed, kool is groente, dus dat is goed. Prima maaltijd voor een heerlijke warme vakantiedag.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *