Opvoeden

Kinderfeestje

Bij al dat feestgedruis hoort natuurlijk een kinderfeestje. Meestal vier ik de kinderfeestjes thuis. Broodje knakworst, spelletjes, gps/Whatsapp speurtocht, snoephappen, buiten spelen, pizza maken en koekjes bakken. Keuzemogelijkheden genoeg. Dit jaar vroeg dochter #3 of we ergens heen gingen. En hoe leuk de kinderen een binnenspeeltuin ook vinden, ik ga graag voor iets anders. En stom toevallig kwam ik vlak erna het bericht tegen van een boerderij; de boerin helpen met haar bezigheden, afgewisseld met knutselen.

Kinderfeestje bij de boer.

Wat een programma, na ontvangst werd er eerst met dierendobbelstenen gedobbeld om de cadeautjes te kunnen geven. Eenmaal alles uitgepakt kwam het niet-weg-te-denken versieren van een cakeje. De kinderen en moeders kregen een overal aan om vervolgens bij de kalfjes te gaan kijken. De kalfjes van 2 weken en ouder en de ezel van 35 stonden binnen. Het kalfje van 1,5 week mochten ze melk geven, het paard en pony kregen wortels en appels. Terug bij de kalfjes van 2 weken en ouder werden ze aan het werk gezet. Brokjes aanvullen, koeienvoer aanvullen, hooi aanvullen. Katten tellen en aaien werd er vrijwillig bij gedaan. Eenmaal voorzien van een hoop lekkers voor de kalfjes, kregen we een rondleiding langs al de andere vaarsen. Vaarsen zijn meisjeskoeien die nog geen kalfje hebben gekregen; hebben we geleerd. En van de vaarsen naar de koeien. Daar werden ze weer aan het werk gezet, er moest flink geveegd worden. Het voer van de koeien moest aangeveegd. Zelfs het vriendinnetje dat dieren nogal spannend bleek te vinden, had het heel erg naar haar zin.

Na al dit harde werken, zijn we terug naar binnen gegaan. Uiteraard de handen gewassen om vervolgens wat chips te knabbelen. De dames mochten een fotolijstje versieren waar de groepsfoto in gedaan werd. Helaas regende het en werd het pony rijden vervangen door een ritje op de tractor. Wat was die groot, dus ook dat was toch wel heel erg gaaf!!

Dochter #3 en vriendinnen hebben een super leuke middag gehad! Dank aan de boerin.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *