Dochter #3 kan heerlijk genieten van een speciaal ontbijt in het weekend. Ze vroeg er al een tijdje om, dus dit weekend maar eens alles in huis gehaald. Bij een lekker ontbijt horen opbakbroodjes, lekker beleg, eitje. Maar vooral ook het samen eten van een mooi gedekte tafel. Al eten we vrijwel altijd samen, wel zonder vaders,  zeker in het weekend, met vaders. Maar goed het gaat om het idee.

Alles voorbereiden

Het liefste doet ze alles zelf. Dat is een soort dwang. Ik weet niet of ik er goed aan doe dat te laten, aan de andere kant zie ik ook geen grote obstakels. Ze wil dit graag zelf, dan weet ze zeker dat het goed gebeurd? Toch vind ik het niet helemaal fijn als ze zonder aanwezigheid van ons met de oven en heet water in de weer gaat. Dus ik heb het in mijn voordeel gebruikt. Want wat is er nou heerlijker dan in het weekend rustig wakker worden met een kop koffie in bed. Samen afgesproken dat ze om 9 uur koffie komt brengen, dat vindt ze leuk om te doen. Dan zou ik als de koffie op was naar beneden komen en samen alles voorbereiden. Ze wist precies wat ze wilde en eigenlijk weet ze ook heel goed hoe dat moet. Maar ik werd wakker en er was geen koffie. Het werd 9:05 en nog steeds geen koffie. Dat is vreemd, want zoals vaders zegt, we hadden haar nooit moeten leren klokkijken. Alles gebeurt stipt op afgesproken tijd. Enige speling is vrij lastig te bewerkstelligen. Maar er was dus geen koffie in bed. Jammer.

Wat was er aan de hand

Soms kan ze zich helemaal verliezen in een legpuzzel. We stimuleren haar zo vaak mogelijk dit te doen. Dochter #3 kan erg slecht zichzelf vermaken, alleen spelen en even geen aandacht opeisen. We willen graag dat ze vaker op haar kamer iets alleen gaat doen, zodat ze gaat leren dat het een prettige plek is om je terug te trekken. En dan ineens begint ze aan een puzzel en gaat ze door. Alles met muziek, dat scheelt. Ze zet haar tablet aan met muziek of de radio met een luisterverhaal. En dan kan ze zichzelf helemaal kwijtraken. Ze had gezien dat het 9:00 was, maar ik vond het vast niet erg dat ze zo lekker aan het puzzelen was. En daar heeft ze groot gelijk in. En die koffie, die heb ik gedronken bij een heerlijk ontbijt.


signature
Volg hier voor meer leuke info