Nieuwe hobby
Levensvragen van een moeder, Wat gaan we doen vandaag?

Likeur

Sinds een tijdje volg ik een Facebook pagina; Huisgemaakt. Daar deelt iedereen alles wat hij of zij thuis maakt, merendeels eetbaar. Van taart tot azijn, van Hollands naar Pools, Marokkaans en alle andere (eet)culturen die je kan verzinnen. Ik kreeg er gelukkig ook weer kriebels en inspiratie van.

Likeur

Zo kwam ik het recept tegen voor koffielikeur; een likeur gemaakt van wodka, koffiebonen en suiker. Klinkt niet heel moeilijk en wel heel lekker. Dus ik heb een pot gezocht, een fles wodka gekocht en braaf koffiebonen afgeteld. Elke dag de pot omgeschud tot alle suiker was opgelost. Toen volgde het wachten. Ik kan niet wachten, ik heb echt vreselijk weinig geduld. Maar ik heb gewacht.

Rabarbergin

Al snel volgde het volgende recept, namelijk rabarbergin. Ik houd echt heel erg van rabarber, maar om nou weken aan een stuk rabarbermousse te eten. Dus al zoekende kwam ik een recept tegen van gin, met rabarber en suiker. Klinkt niet heel moeilijk en wel heel lekker. Dus ik heb een fles gezocht, een fles gin uit de garage gehaald en rabarber in de fles gedaan. Niet heel slim, want ik had ik fles met smalle hals. Rabarber erin gedaan, met een beetje moeite, voordat ik me besefte dat ik die er nooit meer uit zou krijgen. Elke dag even omgeschud en al snel werd de gin roze. Na een maand mochten we proeven. Wonderbaarlijk kwam de rabarber er wel uit en de gin was heerlijk!

Nog meer likeur

Inmiddels heb ik de smaak, letterlijk, helemaal te pakken. Wat leuk om te doen. Al snel volgde de limoncello en kersenlikeur. Ik hou van likeur, heerlijk zo’n glaasje zoete drank. Voor de limoncello wel bio citroenen gebruikt, want je gebruikt de schillen en wilt dan geen bestrijdingsmiddelen en wax weglurken. Voor de kersen echte Hollandse van een lokale kweker gebruikt, als je het doet, moet je het goed doen toch?

Allemaal kleine glazen flesjes gezocht, gevonden en gekregen. Alles goed omgespoeld, een leuk etiket gemaakt en ik ben een hobby rijker. In Huisgemaakt heb ik inmiddels een perenlikeur voorbij zien komen, daarnaast ben ik al goed aan het nadenken voor een lekker kerstlikeurtje. Leuke kleine flesjes, kun je leuke cadeautjes van maken. Een flesje voor mezelf en een flesje voor een lief persoon. Ik heb er een hobby bij!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *