Maasvlakte
Gezondheid, Levensvragen van een moeder, Wat gaan we doen vandaag?

Me-Time

Dit woord is denk ik relatief nieuw. Ik heb mijn moeder nooit het woord me-time horen gebruiken. Ergens krijg ik er altijd de kriebels van. Is tijd voor jezelf iets wat een naam moet hebben. Is het zo ‘bijzonder’ dat je het moet benoemen. Ik ga nu hardlopen en ben een uur weg -> niet bereikbaar. Ik sta te koken -> nee dan kan ik niet je band plakken. Ik heb nu me-time -> doe maar net of ik er niet ben. Mijn moeder nam ook haar me-time, na de lunch ging ze met een boek op de bank (wij zaten dan meestal weer op school).

Uitwaaien, de wind alles weg laten blazen

Manlief en ik zijn laatst twee keer naar het strand gegaan. Ik vind dat altijd best een eind rijden, waardoor we het niet vaak doen. Maar ik vind het wel heel lekker. Gewoon uitwaaien. De wind voelen, m’n gedachtes waaien mijn hoofd uit en op een gegeven moment loop ik daar helemaal ontspannen. De eerste keer zijn dochter #2 en #3 mee geweest, de hond mee. We hebben zelfs oesters geraapt, kijk eens op Oesters Rapen. Super leuk, aan de dammen zitten de oesters en je mag je eigen maaltje mee nemen. Die avond hebben we allemaal gegratineerde oesters gegeten, want als je het zelf raapt, dan is het toch ook leuk om te proeven.

Me-time, is dat alleen of samen

Is me-time voor mij alleen, of dat ik iets doe wat ik leuk vind en waar ik van oplaad? Een uur in bad met een boek is duidelijk, maar een strandwandeling samen of eten met vrienden? Valt dat dan onder me-time of is dat weer iets anders? Us-time? Maakt ook verder niet uit. Het gaat erom dat we dingen doen waar we blij van worden en of dat nou met je gezin is, of helemaal alleen; we hebben het nodig. Dat we dingen doen waar we rust van krijgen in ons hoofd, waarvan we opladen zodat we er weer tegen aan kunnen. De batterij opladen zogezegd.

Hoewel ik het woord me-time nog steeds een beetje vreemd vind, hou ik wel van het principe, het begrip. Of je nou gaat sporten, lezen, wandelen in ’t bos, koken of in bad. Of je nou met vrienden gaat eten, met je gezin gaat zwemmen, bij oma op de koffie. Als je ervan geniet, zou ik zeggen; Lekker doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *