Lilian schrijft

over prikkels, drama's en rust. En andere alledaagse opvoedraadsels
Featured Image

Over mij

Wat je misschien wel wilt weten

Van thuisblijfmoeder naar werkende moeder

Voor ik moeder werd heb ik de opleiding SPH gedaan en ben ik gaan werken in een gezinsvervangend tehuis. Tijdens mijn tweede zwangerschap besefte ik me, dat ik er zelf voor mijn kinderen wilde zijn. Dat ik als moeder wist wat het beste was voor mijn kinderen, de rust en stabiliteit die ik kon bieden door thuis te blijven leek mij het beste en, toegegeven, ik vond het gewoon heel leuk. Ik wilde mijn kinderen gewoon zien opgroeien. Tuurlijk, alles heeft voor- en nadelen en ik geef ook geen oordeel hier. Het was voor mij gewoon de beste oplossing om thuis te blijven en ze een basis te geven die ik wilde. Zo gezegd, zo gedaan. Baan opgezegd en dag en nacht voor onze dochters gezorgd.

Tot ze alle drie alweer naar school gingen. Bleek er toch hier in de buurt een super leuke baan beschikbaar te zijn. Iets compleet anders dan ik eerst deed, namelijk bij een evenementenbureau. Met mensen mee op stap voor een leuke dag. Dus inmiddels een super combi kunnen maken, mede dankzij een super oma!

 

Naast de moeder dingen

Het standaard pakket kennen jullie allemaal. Naast het werk en de ‘kind’zaken, hou ik genoeg tijd over voor huishouden… of besteed ik daar juist te veel tijd aan? Is niet echt mijn favoriete bezigheid. Wat ik wel graag doe als ik dan nog tijd over heb, is heerlijk genieten van de zon. Ik loop regelmatig een stukje hard, kilometer of 5, met mijn man of een vriendin. Een goed boek kan mij ook plezieren, alleen lees ik bewust niet te vaak, want eenmaal begonnen… heb ik hem het liefst zo snel mogelijk uit. Vol bewondering kijk ik altijd naar al die mooie zelfgemaakte spullen voor eigen huis en tuin, die menig vrouw tegenwoordig in elkaar knutselt. Maar voor mij blijft het bij bewonderen! Geef me dan maar een goede film of serie, even niet na denken en wel wegdromen. Of heerlijk met vriendinnen bijkletsen, maar dan kom ik al snel weer terug bij de ‘moeder-onderwerpen’.

Kort samengevat, maar dat ben ik dus.

 

 

 


signature
Instagram
TWITTER
Visit Us
Follow Me
Ontvang mail bij nieuwe berichten