Pompoentaart
Gezondheid, Lekker eten

Pompoentaart

Hoewel dochter #3 graag bakt, moeten we daarnaast wel een beetje opletten met hoe vaak en hoe gezond. De kilootjes weten hun weg wel te vinden en daarnaast wordt er toch minder bewogen in coronatijd. Ze wilde graag voor Halloween een pompoentaart maken, wat ik een super goed idee vond.

Gezond, lekker en mooi

Ze had een recept gevonden me, behalve een heerlijke (ongezonde taart) allemaal leuke fondant figuren. We hebben een compromis gemaakt, de taart hebben we een gezond recept voor gezocht; met meer vezels en minder suiker en dan mocht er wel een mooie creatie op. Ik moet zeggen dat ik zelf ook erg houd van de minst gezonde variant, wie lust er nou geen suikerbommen. Ik moet dan ook altijd even proeven en wennen aan een andere soort taart.

Gezond recept

Om een recept te vinden heb ik vrij eenvoudig de begrippen ‘gezond’ en ‘pompoentaart’ ingevuld op Google en door de recepten gebladerd die tevoorschijn kwamen. Ik kwam uit op een recept van makkelijk afvallen, de overige ingrediënten spraken mij erg aan. De 5-spices heb ik vervangen door speculaaskruiden, dat vind ik zelf net wat lekkerder. Voor een ander recept moesten we pompoen stomen, dus toen heb ik meteen de pompoen voor de taart mee gestoomd. De taart is door dochter #3 helemaal zelf gemaakt, het was een makkelijk recept, dus ze is heerlijk aan de slag gegaan. Het versieren bemoei ik me al helemaal niet mee, zelf zou ik het soms wat netter willen, maar ze doet haar best en is lekker bezig; dus gewoon lekker laten gaan denk ik dan altijd. Maak er maar wat moois van. Samen met dochter #2 had ze gisteren al figuren gemaakt, vandaag nog een fondant laag in ‘bloedrood’ en alles er leuk opgezet. De grootste pop heeft een binnenkant van jam, dus dat wordt een bloederig geheel als we die aansnijden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *