Blog

Rust

Rust voor mij. Na een druk jaar was ik toe aan rust. Veel gewerkt afgelopen maanden en hoewel dat al minder werd, merkte ik toch dat ik toe was aan niks. Gewoon met een boek op de bank. De laatste week voor de vakantie, eigenlijk de laatste maand voor de vakantie is het altijd extra druk. Na Sinterklaas komen de voorbereidingen voor kerst. Zoals ik al eerder schreef ga ik thuis in één keer door, maar ook op school help ik altijd mee. En dat kost toch al gauw twee volle dagen. Ieder jaar vergeet ik dan weer dat ik voor thuis ook boodschappen nodig heb en wat cadeautjes voor kerst. Dus dat moet dan nog even tussendoor.

En door, nee stoppen

Ik ga door, heb ik niet zo veel problemen mee. Ik probeer te plannen, rust in te plannen voor de dochters. Na school niet te veel anders dan normaal. Gewoon door gaan en op de bank in slaap vallen. Nog even langs de baas om te werken, toch maar met koopavond de stad in. En op tijd stoppen. Vanaf zondag stond ik stil. Tijd voor mezelf. Lekker getut onder de douche. Met een boek op de bank. Spelletje met de kinderen. Dochter #2 was bij oma taart bakken, vaders zou koken. Ik stond zogezegd in de modus niks. En die modus is blijven hangen. Heerlijk. Heel de vakantie al door. De was aangezet (en gedroogd in mijn nieuwe was-droogcombinatie) maar vooral niet opgevouwen. Paar keer nog gewerkt, vaders die heel de week kookt. Gezellig met kerst naar familie. Wandelen met de hond en lekker lezen.

Blog

Zo heb ik expres mijn blog even met rust gelaten. Ik moest eerst weer rust in mijn hoofd. Ik schreef wartaal, warrig en van de hak op de tak. Is niet leuk om te lezen, maar ook niet om te schrijven. Ik weet niet waar ik heen wil. Maar nu ga ik er weer voor. Komt een leuke review van een museumbezoek, een blog over vakantie en gedrag, en wie weet wat nog meer. 2018 gaat voor ons hopelijk een jaar worden van rust. Rust in huis, rust in de opvoeding. Rust omdat we onze weg nog beter weten te vinden. Maar ook een jaar met spontaan geplande dingen. Hoe gaan we om gaan met ‘op vakantie gaan’, clubkampioenschappen, leuke uitjes. Want inmiddels weten we dat we niet zo maar weg kunnen, maar dat we wel weg kunnen. Verder hoop ik veel te leren van tips van andere ouders en zelf tips te kunnen geven. We laten het op ons af komen. Ik zal erover schrijven en we maken er wat van!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *