Levensvragen van een moeder, Wat gaan we doen vandaag?, Zomaar onzin

Sacher

Chocoladetaart met abrikozenjam en een laag chocola… dat kan toch alleen maar lekker zijn. En laat het nou mijn specialiteit zijn. Mijn taart, ik bak hem, zonder hulp, tijdens het lezen van mijn boek.

Trouwdag

Een geboren Oostenrijkse, eigenlijk ben ik dat alleen als ik Sachertorte bak. Met mijn echte Sacherkookboek in de aanslag. Mijn ouders kregen een echte Sachertorte met hun trouwen en sinds dat jaar bakt mijn moeder iedere trouwdag een Sacher. Dus, toen ik ging trouwen vond ik dat er een Sacher moest staan. Nu zijn wij niet zo groots getrouwd en hoefde ik alleen voor familie te bakken, dat scheelt. Wel heb ik de traditie verbroken en heb ik een paar jaar niet gebakken. Wij zijn eind november getrouwd en zeker als je jonge kinderen hebt, is dat al een tijd van overvloed zeg maar. Maar soms heb ik daar een broertje dood aan en ga ik aan de bak.

Lezen tijdens het bakken

Klinkt wel een beetje alsof ik er zo goed in ben dat ik intussen kan gaan lezen. Of eigenlijk dat het zo makkelijk is, dat ik mijn aandacht op iets anders kan richten. Maar eerlijk gezegd heeft het te maken met hét geheim van een goede Sachertorte; namelijk tijd. Er gaan zes eieren in en die hebben tijd nodig. Heel veel tijd. Dus wat doe ik, ik voeg een ei toe aan het mengsel in de mixer en dan ga ik lezen. En zo duurt het wel even voor ik al die zes eieren erin heb zitten. Ik ben niet zo geduldig namelijk. Dat is mijn grote valkuil in het leven. Ik zou tijdens het bakken ook ‘das grosse Sacherkochbuch’ kunnen lezen, steek ik er nog iets van op. Doe ik de volgende keer!

Op naar de volgende

Nu moet ik weer een jaar wachten. Kan hem niet te vaak zo maar tussendoor maken, want het is wel een echte foute taart. Behalve de eieren, kan ik de ingrediënten beter niet noemen. Wat niet weet, wat niet deert denk ik maar. En ik doe alsof ik het niet weet. Als ik nog een puntje neem.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *