Pastinaaksoep
Blog

Soep en ziek

We eten vanavond pastinaaksoep van een vers pakket van de Albert Heijn. Ik koop zelden zulke pakketten, zeker kruiden hebben wij altijd zelf veel in huis. Maar deze week zijn de vers pakketten voor soep in de bonus en dat trok mij over de streep.

Ziek, zieker, ziekst

Al drie weken is de een na de ander ziek hier in huis. Keelpijn en koorts zijn de grote boosdoeners, ligt de een niet onder een dekentje te rillen, dan heeft de ander het vreselijk veel te heet. Dekens, douche, thee met citroen en gember en heel veel tv is het actuele beeld hier in huis. Eerst een paar dagen “Lucifer” met de een, toen een paar dagen “Full House”, om te eindigen met “Friends”. Ik ben weer helemaal up to date. Het mooiste is ook dat we gewoon weer van voor af aan beginnen met ziek zijn; hadden we iedereen gehad, beginnen we gewoon opnieuw.

Soep

Al drie weken probeer ik dus ook goed op te latten wat we eten, veel vitamines, veel afwisselende groentes. Maar ik ben inmiddels een beetje door mijn inspiratie heen. Daarnaast probeer ik ook wel rekening te houden met wat iedereen lust. Ik kan wel een pan vol met groentes op tafel zetten, als niemand het eet, dan schiet ik ook mijn doel voorbij. Maar vanavond dus pastiknaaksoep uit de bonus. Een nieuwe bron vitamines, we hebben het nog nooit gegeten, dus ik hoef niet te bedenken dat iemand het niet lust. Iemand nog suggesties voor een bom vitamines voor morgen??

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *