Blog

Time flies

Time flies when you’re having fun. Of als je veel moet werken, of als het schooljaar weer begonnen is, of als je heel veel afspraken hebt of moet maken. En echt heel schandalig, soms wil ik wel bloggen, maar heb ik er ook weer geen zin in. Zat om over te schrijven en ik vind het leuk om toch wel regelmatig iets te posten, maar joh, voor je het weet is de maand voorbij, gaat de oudste alweer naar de tweede, krijg je rimpels en is de kat dood.

Atypical

Ik blijf bezig in het Engels. Toevallig laatst de serie ‘Atypical’ ontdekt op Netflix. Joh wat een heerlijk gewone en eerlijke serie is dat. Het is zoals het is, wij moeders zijn over beschermend (en ik ben echt niet eens de ergste van mijn vriendinnen!) en het leven gaat maar door. De serie gaat over een 18 jarige jongen met autisme. En zijn jongere zusje met haar verantwoordelijkheidsgevoel en de moeder die te veel wil blijven beschermen en een vader die er ook nog bij is en mee doet. Echt wel een aanrader om te kijken, tijdens het strijken ofzo. Ergens is het een spiegel, niet alleen naar mezelf, maar ook de verwachting die IK heb van dochters #1 en #2 naar dochter #3. Is het eerlijk, is het reĆ«el, is het wenselijk?? Het is gewoon. Nadeel van een serie op Netflix starten, is dat dingen als een blog er mee naar de achtergrond verdwijnen.

Kat dood, kitten erbij, hond uit laten

Aan het begin van de zomer ging onze 16 jarige kat dood. Poeh poeh. Dochter #2 wilde graag een nieuwe en aangezien ze later in de zomer jarig was, zijn we toch maar weer overstag gegaan. Wat een doerak is het. Maar goed, komt een apart blog over. Niet alleen over het verdriet en afscheid van kat #1, maar tevens de stress, spanning en nieuwigheid die kat #4 oproept (kat #2 is er al jaren niet meer, niet dat jullie denken dat je hier struikelt over de katten). Een kind dat ruim een dag van slag is, alles moet controleren, helemaal hotedebotel reageert. Waarom doen we het dan toch iedere keer weer???? Misschien wel eens leuk een blog te besteden aan de pubertijd en regels en afspraken. Zoals de hond uitlaten. Hoe doen jullie dat, zijn jullie consequent, hangen er lijstjes? In mijn geval ben ik niet consequent genoeg met als gevolg dat ik een lijstje maak, waar de afspraken op staan. En aangezien dochter #3 zich erg graag aan afspraken houdt, zorgt zij er wel voor dat #1 en #2 dat net zo doen. Zo niet, dan is er ruzie en mag ik het oplossen. Waardoor ik mij dus net zo graag aan de lijstjes houd, als dochter #1.

Diagnose

Dat is een interessant stukje. Ik ben begin dit jaar begonnen met om nieuwe onderzoeken te vragen, ik hoop over een week of 8 een diagnose te hebben. Dan heeft het een maand of 10 geduurd, alles bij elkaar. Is dat een beetje gemiddeld? Ik verbaas me erover. Zoals ik zelf denk; wij redden het best goed. Wij, vaders en ik, willen meer duidelijkheid voor de toekomst. Wat kunnen we verwachten, welke mogelijkheden zijn er, bv voor onderwijs. Maar wat nou als je in een flinke dip zit, en het niet best goed redt? Wat als je echt nu hulp nodig hebt, het niet meer aan kan of het even niet meer weet? Duurt het dan net zo lang, of mag je dan voor? Zo zat ik in het voorjaar midden in de nacht bij de huisartsenpost met dochter #1. Die had echt heel erg buikpijn. Terwijl wij wachten, kwam er een vrouw die flink zat te kreunen. Die had ook heel veel pijn, ze uitte meer pijn (kan natuurlijk dat mijn bikkel net zo veel pijn had maar niks zei en deed). Ik dacht bij mezelf; die mevrouw mag wel voor. Dus daar zaten we, met z’n vieren, te wachten. En tijdens dat wachten dacht ik; hallo als het zo lang duurt, dan wil ik eerst. Ik wil naar bed, help ons dan kunnen we weg. Maar die mevrouw heeft heel veel pijn, die mag wel voor. Moet ze we NU gehaald worden. Zo dubbel, je wilt zelf geholpen worden, maar als de nood van een ander hoger is mag die echt wel voor. Waarom duurt het allemaal zo lang?

Maar goed, geen beloftes voor de komende maand, want ik moet heel veel en heel vaak en heel lang werken. En dan heb ik niet zo veel puf meer voor mijn blog. En eerlijk is eerlijk, ook de vaat, de was, en de vloer moeten gedaan. En voor het fijn de badkamer en trap ook een keer. Ik zal proberen iets vaker te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *