Levensvragen van een moeder, Wat eten we vandaag?

Tortilla’s, burrito’s of taco’s

Enige tijd geleden van ‘The Insiders’ een pakket gekregen van Santa Maria. Boordevol allerlei producten om makkelijk een lekkere (doordeweekse) maaltijd te bereiden. Vrijwel meteen met de kinderen de Taco mix en shells geprobeerd, gehakt gebakken, verse paprika, kidneybonen en mais (uit blik) erbij en natuurlijk de taco mix erdoor. Op tafel wat verse ijsbergsla om in de taco te doen, en wat bij ons niet kan ontbreken, geraspte kaas. Wij waren enthousiast!

Weekendmaaltijd

Helemaal niks mis met zo’n makkelijke maaltijd. Maar in het weekend wil je toch wat extra’s… Behalve de producten die ik had gekregen is Santa Maria nog veel uitgebreider. Zo hebben we voor het weekend de maaltijd, dit keer bestaande uit maistortilla’s met burritomix, uitgebreid met nacho chips met dip. Dip, dipper, dipst kun je wel zeggen. We hebben de ‘Green jalapeño relish’, ‘dip Nacho cheese style’, ‘dip mix American style’ en natuurlijk guacamole erbij geserveerd. En aangezien we toch bezig waren, hebben we er ook nog crispy chicken’ bij geserveerd. Dit alles aangevuld met vers gesneden sla.

Beoordeling

De tortilla’s waren erg lekker, stevig en smaakvol. Ik weet niet of iedereen daar last van heeft, maar wij druipen altijd aan alle kanten als we zoiets eten. Wel bleven de tortilla’s heel, soms willen ze wel eens door al het vocht dun en kwetsbaar worden, wat het druipen alleen maar verergerd. Ook de burrito en crispy chicken vielen goed in de smaak. Pittig, smaakvol, maar niet te heftig. Ook de jalapeño saus was erg lekker. Wij vonden hem helemaal niet heet, de kinderen lepelden zo volle lepels naar binnen. Maar goed, toen we de verpakking lazen, bleek het ook geen pittige, met maar juist een zoete saus te zijn… Wat wel tegen viel, was de Cheese dip. Dat bleek een potje te zijn met een substantie die erg veel weg had van cheddar cheese, maar dan iets vloeibaarder. Vreselijk zout en net te dik om een dun laagje te kunnen dippen. De dag erna nog geprobeerd om hem warm te maken, zodat hij over de chips geschonken kon worden, maar toen hadden we warme, dikke dip. Mislukt. American style mix vonden we niet bijzonder, maar ook niet verkeerd, de guacamole daarentegen was top. Dit maken we regelmatig zelf, maar het mixzakje had toch wel een erg lekkere kruidenmix. Al met al hebben we dus lekker gegeten. Leuk om eens te proberen. Ik denk dat we het als makkelijke doordeweekse maaltijd zeker vaker zullen maken, goed te combineren met vroeg eten vanwege sport en eventueel in etappes af te maken als niet iedereen tegelijk thuis is.

Conclusie

Zou ik Santa Maria aanraden? Jazeker. Zelf bieden ze de nodige producten waarmee je kunt afwisselen, maar ook zijn er genoeg recepten te vinden waarmee je de maaltijd nog meer kan variëren. Wel denk ik dat het makkelijk is te blijven hangen in je standaard ingrediënten. De cheese dip laten wij voortaan staan, maar met een heerlijke schaal guacamole op tafel, zal niemand daar nog aan denken. Ik zeg: Servetten klaar leggen en eet smakelijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *