Blog, Levensvragen van een moeder, Zomaar onzin

Vakantie

Vakantie is bij ons juist de periode waarin het meestal helemaal mis gaat. Er is te weinig ritme, te veel spontaniteit, te veel rumoer en onduidelijkheid met als gevolg een kind dat dubbel en dwars en dubbeldwars, dwars ligt. Met als gevolg dat wij, vaders en moeders, gillend gek worden van alle tijd en aandacht en energie die we kwijt zijn aan het gedrag corrigeren, verduidelijken en uitleggen en AAAHHHH. Vakantietijd kijken we dus vaak een beetje tegenop.

Ritme, regelmaat en kalenders

Ieder jaar maak ik een vakantiekalender. Alle zes weken in beeld waarop alle uitjes en andere afspraken geschreven of getekend kunnen worden. Omdat we inmiddels ook al heel veel meer weten dan paar jaar geleden, gaat het echt wel een stuk beter. De eerste twee weken moest vaders nog werken (en ik een beetje) en hebben we een hele duidelijke dagstructuur gemaakt. Het is echt goed gegaan die weken. Daarna verliep het ook redelijk soepel. Het was natuurlijk ook ontzettend warm, dus veel meer dan zwembad kwam er niet in de planning voor. En zoals je eerder hebt kunnen lezen, gaat het zwembad tegenwoordig hartstikke goed. De voorbereidingen en de twee weken in Zwitserland hadden wat meer voeten in aarde, maar we zijn ze best goed doorgekomen. Inmiddels zijn we in de laatste week aangekomen, vaders is aan de knutsel en de kids hobbelen lekker rond.

Zoveel te vertellen

Een tijd heb ik niks geschreven, mijn hoofd liep over. Maar inmiddels zit “Op onderzoek deel III” in de planning, met verrassende uitkomsten…. Er gaan blogs komen over onze fantastische mooie vakantiebestemming Zwitserland, over een kaartsysteem voor ‘electronicatijd’ en over het gebruik van medicatie. Komende tijd dus weer wat actiever hier te vinden! Ik heb er weer zin in.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *