Kleuren Cupcake
Opvoeden, Prikkels

Verjaardag vieren of plannen

Dochter #3 is aan het einde van deze maand jarig. Nu hebben wij al jaren de afspraak dat ze vanaf 1 maart over haar verjaardag mag praten. Dit om het een beetje in te perken. Cadeautjes, traktaties, feestjes… vanaf 1 maart.

Lijsten, schema’s, overzichten

Het lijkt ieder jaar erger te worden. Alles moet geregeld, gepland, besproken. Zondag was het dan 1 maart en ze ging los, helemaal los. Dus ik had best een goede oplossing; ze mocht van mij de hele dag alles opzoeken, opschrijven, uitzoeken, bedenken, maar er niet over praten. Tussen 15:00 en 16:00 zouden we dan samen alles doornemen wat ze bedacht heeft. Een paar keer kwam ze naar me toe en bleef ik heel consequent. Dat is voor mij ook best moeilijk met nieuwe afspraken, want ook ik moet daar altijd aan wennen. Maar braaf zei ik: ‘3 uur’ en dan zei zij: ‘ohhh jaaaa.’

Gedocumenteerd

Om 15:00 zijn we samen boven gaan zitten om alles te bespreken. Inmiddels is bijna alles vast gelegd. We hebben de gastenlijst besproken, de traktaties op verschillende locaties (daar zijn we er dus één van vergeten, kom ik later op terug), cadeautjes om te vragen, de hapjes op de dag van het vieren, het eten op de dag zelf. Ze wilde graag zelf een traktatie bakken, wat dat is geworden is besloten, wanneer ze dat gaat bakken (en met wie) dat moet nog. Nadat alles was besproken hebben we afgesproken dat ze het die dag weg zou leggen en even met rust zou laten. Omdat het bleef borrelen heb ik uiteindelijk gezegd dat ze alles mag opschrijven in het schriftje wat ze had gepakt, maar dat we er alleen op zaterdagen tussen 9:00 en 10:00 over praten. En toen bedacht ik me dat we 1 traktatie locatie zijn vergeten. Ze had al wel gezegd dat ze op de boerderij wil trakteren, maar wat dat gaat worden is dus nog onbesproken… Wederom complimenten voor mezelf, ik heb er niks over gezegd, want we praten er pas zaterdag weer over.

Tips, tops en trucs

Even alles op een rij, want dat werkt goed. – Ze mag alles opschrijven -We bespreken het op afgesproken tijdstippen – Besproken is besproken en dan klaar, we wijzigen alleen bij uitzondering. *We hebben wel eens iedereen het cadeautje pas laten geven toen iedereen er was, was geen goed idee * Vorig jaar heeft dochter #3 ervoor gekozen dat iemand anders de deur open doet, zodat zij zich kan richten op de mensen die al binnen zijn, was wel een goed idee -Volgend jaar vieren we het op 2 maart 😉 nee dat is een geintje. Maar omdat het toch iedere keer een dingetje is, ben ik heel benieuwd hoe andere ouders het doen. Hoe gaan jullie om met verjaardagstress, het geregel en het hoofdje dat blijft malen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *