Levensvragen van een moeder, Wat gaan we doen vandaag?

Vrije ochtend

Gisteren had ik onverwacht een vrije ochtend. Meestal als ik moet werken, trek ik daar een hele dag voor uit. Wisselt een beetje, soms begin ik wat later, ligt een beetje aan hoe de dag eruit ziet op het werk. Maar donderdag kwamen we tot de conclusie dat de vrijdag pas laat op gang zou komen en dat ik ruim op tijd zou zijn als ik pas om 13:00 zou beginnen. Dus ik had zo maar een vrije ochtend! Een vrije ochtend… Ik ben moeder. Dus uitslapen zit er al niet in, moeten een paar kinderen naar school. Vervolgens meteen de boodschappen voor het weekend gedaan, omdat er een pakketje zou komen na 10 uur. ’s Ochtends als een was van de lijn gehaald en de eerste was aangezet. Na de boodschappen meteen weer opgehangen en een nieuwe was erin. Dan kon ik er mooi drie doen voor het werk. Boodschappen opgeruimd, vuilnisbakken geleegd, wc’s schoongemaakt, kattenbak…

Waar is die vrije ochtend gebleven. Deze klusjes doe ik altijd tussendoor. En stiekem vind ik het ook wel fijn om er een keer de tijd voor te kunnen nemen, maar waar blijft die vrije ochtend nou?

En dan, en dat is zo vreselijk irritant. Ga je precies op tijd naar de wasmachine. Kan je er nog 1 draaien voor je weg gaat. Dan is de wasmand leeg als vaders later thuis komt van zijn drie daagse werktrip met een koffer vol volle was. Blijkt de machine weer kuren gehad te hebben en is was #2 nog droog en vies… Scheelt wel weer tijd. Hoef je hem ook niet op te hangen. Dus die tijd gebruik ik voor mezelf. Een lekkere kop koffie, zo een lekker broodje smeren. Ook zoiets, heb je een keer vrij, willen de kinderen overblijven… Nou dan verwen ik mezelf wel! Geen problemen mee. Pakketje is gelukkig binnen, boodschappen voor het weekend ook. Zaterdag een feestje, kids gaan logeren. Zondag een feestje, cadeau in huis. Voor het eerst in lange tijd voelt het alsof ik voorbereid het weekend in ben gegaan. Eigenlijk moest ik nog iets kleins voor zondagnacht verzinnen… Maar daar heb ik nog wel een plekje tussendoor voor. Beter dat ik gewoon meteen ergens gestopt ben, tijdens mijn ritje langs de milieustraat. Vrijdag alles gedaan en pas maandag weer nadenken voor de nieuwe week?

Wat doen andere moeders met onverwachte ‘vrije’ tijd? Zijn jullie net zo erg als ik, dat je die tijd gebruikt voor alles wat eigenlijk nog moet gebeuren? Of gaan jullie wel in bad liggen met een boek? Of wandelen met de hond?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *