Ik had de ultieme test. Omo vroeg of ik mee wilde doen aan een onderzoek, in team wit werd ik ingedeeld. Gezien de hoeveelheid witte was, had ik daarom gevraagd. De eerste witte was gedraaid. Was mooi schoon, was hij witter? Ik weet het niet, lastig te zeggen. Wel rook het erg lekker.

Strandtraining

Ergens was het een klein beetje vals spelen. De dochters #1 en 2 hadden strandtraining. In judopak. Was wel aangeraden om een oud pak te nemen. Hadden we toevallig, gelukkig maar. Want na dagen van regen, kan je nooit schoon thuis komen. Bovendien ging het om een strand aan een binnenwater, geen wit zandstrand. Bovendien hebben ze flink grondwerk gedaan. Dat betekent dat ze op de knieën zitten. En dat was te zien. De pakken waren vies, heel vies. De kniestukken waren zwart. Dezelfde avond heb ik de pakken in de was gedaan. Even niet #omosnellerschoon, gewoon programma, 90 graden zelfs. Aangegeven hoeveelheid wasmiddel erbij. En afwachten maar.

Resultaat


Voor ik naar bed ging, dus geen daglicht meer had, heb ik de was uit de machine gehaald. Bleek één van de broeken niet mee gewassen te zijn. Oeps. De jassen leken helemaal schoon, de gewassen broek had toch wel vieze kniestukken. Net niet schoon. Alles meteen klaar gezet en de dag erna nog een 60 graden was. Ik ben niet ontevreden. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat sommige vlekken er echt niet uit gaan. Tenzij er een schaar aan te pas komt. Er zijn judopakken van andere judoka’s schoon geworden, ik heb heel wat middeltjes voorbij horen komen in de app, er zijn ook judopakken in de prullenbak verdwenen. Zou ik Omo aanraden? Ik zal nog een keer kritisch kijken naar een gewone witte was, wast Omo die wel door en door schoon? Mijn eerste indruk was van wel. Wat in ieder geval zeker is, de was ruikt heerlijk. En dat is ook fijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


signature
Volg hier voor meer leuke info